2020 plan New Zealand

Så er vi gået ind i 3 uge af vores eventyr. Hold da op, der er sket meget. I skrivende stund sidder jeg i en Top 10 Holiday hytte i Invercargill på sydøen , det regner i stride strømme, men vi kan kun smile.

Vi startede ud med 1,5 dag i Singapore, hvor vi fik nogle km i benene, ved at gå rundt i byen, bla ud til deres blomster have og lidt rundt i den gamle bydel.

Derefter gik turen til Christchurch, hvor vi havde 4 dage til at udforske byen. Vi havde brug for at få vendt jetlag og komme til hægterne igen. Vi fik købt de sidste ting til vores camping udstyr, sovepose, luftmadrasser mm. Vi tog bussen ind til centrum, hvilket var let og gik rundt i byen. Der er sket meget i Christchurch siden vi var her i 2016. De har fået bygget byen op igen efter jordskælvet 2011. Vi gik en tur i deres botaniske have som er kæmpe stor og rigtig fin.

Fredag den 24/1 skulle vi om aftenen med deres Tramp rail restaurant og spise middag. En absolut helt igennem fantastisk oplevelse. De serverede en 3 retters gourmet menu og der var vegansk og glutenfri options…. Dagen efter tog vi ud til deres Gondol og kørte op, smuk tur.

Efter en overnatning i Oamaru, en hyggelig stiller by ankom vi til Dunedin. Her havde vi 3 dage som vi bla brugte på et besøg på Speights Bryggeri, med rundvisning og ølsmagning. Kan varmt anbefales. Middag på The Speights Ale House også en klar anbefaling. Efter besøg på centeret for Royal Albatros, det eneste sted hvor Albatrosser går på fast land når de skal yngle ( ellers foregår de på utilgængelige øer). Fin oplevelse, men også kommercialiseret ( vi var der i 1999).

Næste stop på vejen var Ranfurly. Her ventede os en 4 dags cykel tur på The Otargo Central Rail Trail. . En gammel toglinie der nu er en helt igennem fantastisk 150 km cykelrute. Vi havde booket gennem OFF The Rail og skulle også bo på deres Sted i Ranfurly. Hold da op, fedt sted og super service. Vi blev hentet hver morgen og kørt ud til start sted…. Nick sendte os af sted og mødte os flere steder på ruten for at følge op på om alt var ok.

Dag 1: Clyde til Lauder: 44 km på grov grusvej i kuperet terren.

Dag 2: Lauder til Ranfurly: 47 km samme terren og underlag( højeste punkt 618 m).

Dag 3: Ranfurly til Hyde: 32,5 km Super Nice underlag fint sand og grus, ned ad bakke og med medvind:)

Dag 4: Ranfurly til Middelmarch 27,5 km. Igen godt underlag og næsten medvind.

Vejret var perfekt alle dage, dog steg temp. Til 31 grader på sidstedagen, det var varmt.

Så gik turen sydpå til Invercargill og så skal jeg love for at vejeres ændrede sig, 18 grader og regn regn regn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *